Зеленски към ЕС: Взехте едно от най-важните решения за Украйна от нейната независимост преди 30 години

blank
Кадър: Facebook

„Взехте едно от най-важните решения за Украйна от нейната независимост преди 30 години“, заяви той във видеообръщение. Той заяви, че с решението на Европейския съвет да се даде статут на страната му на кандидатка за членство в ЕС започва да се пише нова история на Европа

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че с решението на Европейския съвет да се даде статут на страната му на кандидатка за членство в ЕС започва да се пише нова история на Европа, предаде Франс прес, цитирани от Нова.

„Взехте едно от най-важните решения за Украйна от нейната независимост преди 30 години“, заяви Зеленски във видеообръщение. „Само какъв път изминахме за три месеца“, каза украинският лидер.

Неговата страна предприе стъпки за получаването на статут на кандидат за присъединяване в ЕС няколко дни след началото на руското нашествие в края на февруари.

„Оттук нататък предстои много дълъг път. Знаем го от наш собствен опит. Въодушевлението на Зеленски не е неоснователно, защото никой не си е представял, че толкова скоро след началото на войната, Киев може да стане кандидат за членство в ЕС”, коментира международният редактор на NOVA Любомир Бояджиев.

По публикацията работи: Станислава Гавазова