В Турция задържаха членове на „Ислямска държава“

blank
Снимка: Pixabay

В съседна Турция властите издирват заподозрени от „Ислямска държава“ (ИД). Били са задържани 12 от 18 издирвани лица, които са заподозрени във „финансиране на тероризъм“, а отделно са задържани общо 11 заподозрени от „Ислямска държава“ при акции, извършени в три окръга на страната

Турските власти издирват заподозрени от „Ислямска държава“ при две отделни разследвания на територията на различни окръзи в страната, съобщават турски медии, предаде Bulgaria ON AIR.

При операция на базата на разследване на прокуратурата в Анкара са били задържани 12 от общо 18 издирвани лица, заподозрени във „финансиране на тероризъм“, за които се предполага, че са осигурявали финансова подкрепа на групировката, предаде частната телевизия НТВ. Заподозрените са прехвърляли пари по специално открити за целта банкови сметки. Средствата стигали до членове на ИД и техните семейства в Турция и Сирия, съобщи БТА.

Полицията осъществява операцията на територията на 12 окръга в страната.

Отделно, въз основа на разследване, базирано в окръг Ерзинджан, са били задържани общо 11 заподозрени от ИД при акции, извършени в три окръга на Турция – Ерзинджан, Истанбул и Трабзон. Заподозрените са били идентифицирани при действия на турските власти, насочени към предотвратяване на дейността на групировката в Турция и установяване на членовете ѝ.

По публикацията работи: Пламена Сутева