Митрофанова в отговор на Петков: Русия е виновна за всичко, което се случва в България

blank
Кадър: Facebook

Това са думите на посланика на Москва в София Елеонора Митрофанова, с които отговори на Кирил Петков заради неговото изказване вчера. Според нея за него вероятно обяснението, че тя е виновна за падането на кабинета, е много удобно

„Русия е виновна за всичко, което става в България“, това заяви посланикът на Москва в София Елеонора Митрофанова“, предаде РИА Новости.

С тези думи тя коментира изказването на премиера в оставка Кирил Петков, който каза след гласувания вот на недоверие вчера: „За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова“.

„Това, че съм виновна за падането на кабинета вероятно е най-удобното обяснение, защото нашата страна е виновна за всичко, което се случва в България. През миналата година българите гласуваха три пъти за парламент и бе съставено коалиционно правителство. Партиите в НС са от различен политически спектър“, заяви Елеонора  Митрофанова.

„Когато страната започна да изпитва затруднения, властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия. Това, че София застана в челните редици на санкциите срещу нашата стана, предизвика най-малкото недоумение сред обикновените български граждани. България не е богата държава. Освен това инфлацията достигна 18%. Това е много високо ниво и това се отразява негативно върху хората в страната“, добави тя.

„Има още един проблем – Северна Македония. България блокира пътя на югозападната си съседка към Европейския съюз по исторически причини. Това заедно с икономическата криза доведе до падането на кабинета“ , каза още дипломатът.

По публикацията работи: Пламена Сутева