Кирил Петков: Няма проблем още в понеделник сутринта да подам оставката на кабинета

701
blank
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Това заяви от Брюксел министър-председателят в оставка Кирил Петков, като поясни, че от „Продължаваме промяната“ ще продължат да държат много тясна линия с кого биха направили коалиция и с кого не. Петков категорично заяви, че коалиция с ИТН е невъзможна

„Няма проблем още в понеделник сутринта да подам оставката на кабинета“, каза в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков.

„Ние ще продължим да държим много тясна линия с кого бихме направили коалиция и с кого не. Неведнъж съм казвал, че нашата основна цел е борба с корупцията. А тя не може да се случва, докато имаш коалиционен партньор, който е бил част от нея. Аз съм сигурен, че имаме много идеи за европейска България с част от депутатите на ГЕРБ, но в този му формат няма как да се случи“, заяви Петков.

Кирил Петков беше категоричен, че няма как да има коалиция и с „Има такъв народ“, а Слави Трифонов и Тошко Йорданов трябва да са сигурни, че „Продължаваме промяната“ са осъзнали, че те са част от задкулисието, срещу което се борят

„Петте изисквания на Костадин Костадинов също са абсолютно неприемливи. Делян Пеевски, който вчера се появи за първи път от шест месеца, за да натисне бутона на вота на недоверието, също не може да ни е партньор“, заяви още Кирил Петков.

„Така че оставаме с възможностите за партньорите, които в момента имаме, плюс всички независими депутати, които искат да подкрепят политиката на това правителство“, уточни той.

По думите му „Демократична България“ и БСП са били партньори, с които „може да се върши работа“, така че в един бъдещ формат вижда тези две партии като потенциални партньори въпреки идеологическите им различия.