Ръст в заболеваемостта от COVID-19 в Европа

blank
Снимка: Pixabay

Има предположения, че това увеличаване в броя на заразените в началото на лятото се дължи на „Омикрон“. Голям ръст бележат страните Португалия, Великобритания, Италия, Германия, Франция.

Лятото в Европа тази година започва с увеличаване на броя на заразените с COVID-19, предаде bTV, позовавайки се на Франс прес.

От няколко седмици доста европейски страни регистрираха ускоряване на разпространението на коронавируса. Предполага се, че тази тенденция се дължи на подварианти на „Омикрон“.

Една от страните, в които броят на заразените расте, е Португалия, която регистрира увеличение на броя на новите случаи миналия месец, а този месец новите заразени достигнаха до близо 30 000 на ден в началото на този месец. Впоследствие броят на заразените започна да намалява.

Във Великобритания дневният брой на заразените доближи най-високите стойности от началото на пандемията.

Италия регистрира през уикенда 30 526 нови случая на заразяване за 24 часа. На седемдневна база бе регистрирано увеличение на броя на заразените от 63,4%, стана ясно от доклад на италианското здравно министерство.

В Германия броят на заразените също расте.

Франция не прави изключение от общата европейска тенденция, като от десетина дни разпространението на вируса се е ускорило. Средният дневен брой на заразените на седемдневна база е над 44 000.

По публикацията работи: Пламена Сутева