Протестиращи симпатизанти на ВМРО блокираха дома на Кирил Петков(ВИДЕО)

blank
Кадър: Facebook

Протестът беше организиран от симпатизанти на ВМРО. Те Искат оставката на Кирил Петков заради позицията за Северна Македония

Симпатизанти на ВМРО тази сутрин бяха пред жилището на премиера Кирил Петков. Те блокираха входа пред кооперацията му, за да не може да отиде на работа, искайки оставката му.

На страницата на евродепутата Ангел Джамбазки във Facebook рой се включи на живо, за да покаже демонстрацията:

„Причината да сме тук е, че искаме да чуем от министър-председателя отговори на въпроси, които ни се струват важни по отношение на двойната външна политика към Северна Македония“, каза Джамбазки.

Той отправи и въпрос кога ще подаде оставка.

„Искам каквото и да има като предложение да бъде разгледано в открито заседание и българското общество да бъде запознато с него. В момента обаче виждам отлагане на комисията по външна политика. В предложението виждам изключително слабата гаранция в изтеклите текстове. Аз лично не съм виждал нещо официално написано“, каза още евродепутатът.

„В момента виждаме отлагане, губене на време, тактически ходове с оглед вота на недоверие. Това, че не се разглежда и показва предложението ми говори, че г-н Петков се страхува да го внесе, защото се страхува от ескалация преди вота“, смята Ангел Джамбазки.