Турският президент към гръцкия премиер: Не минава, Мицотакис, не минава

blank
Колаж: "Нова Вест"

Президентът на Турция Реджеп Ердоган, разгневен, се обърна към гръцкия премиер Кириакос Мицотакис, като го предупреди, че Гърция може да си плати за постъпките си. Ердоган заяви, че гръцкият министър-председател е отишъл в САЩ и е говорил срещу Турция пред Конгреса

Турският президент Реджеп Ердоган отново показа раздразнението си от поведението на гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис и го предупреди, че цената за Гърция от нейните действията ще бъде тежка, предаде БТА, позовавайки се на турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Пред младежи по време на посещение в турския окръг Ван, Ердоган напомни за проведеното тези дни турско военно учение Ефес-2022 в Егейско море, откъдето, както посочи, „заедно изпратихме послание до едно място, вие разбирате докъде, нали?“.

По думите на Ердоган и адресатът на това послание изглежда е разбрал, защото веднага свикал заседание и заявил, че повече няма да прави изявления и изказвания срещу Турция.

После, визирайки очевидно гръцкия премиер, Ердоган посочи, че само седмици след гостуването на Мицотакис в Турция (през март), на което двамата се договорили да говорят директно помежду си без намеса на трети лица, гръцкият министър-председател отишъл в САЩ и говорил срещу Турция пред Конгреса, като включително призовал Съединените щати да не доставят на Турция изтребители Ф-16.

Не минава, Мицотакис, не минава. Преди всичко маята на този народ е такава, че не може да бъде заблуден, заяви Ердоган и предупреди гръцкия премиер, че както дедите му много добре знаят, цената може да бъде тежка.

По публикацията работи: Пламена Сутева