Топ моделът Наоми Кембъл е разочарована от посещението си в България

676
blank
Снимка: Instagram/naomi

Тя твърди, че е дискриминирана расово на летище София, тъй като била подложена на щателна проверка от униформените служители преди да бъде пусната на територията на страната

Супермоделът Наоми Кембъл останала истински разочарована след посещението си в София. По нейни думи тя е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари, съобщиха британски медии.

На 19 май Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Тогава топ моделът е спрян от униформените. Те подложили Кембъл и багажа й на щателна проверка, преди да я пуснат в страната.

Източници от британския таблоид „Дейли Мейл“ твърдят, че 52-годишната манекенка Наоми е била „много разстроена“ от случилото се и била твърдо убедена, че е селектирана за претърсване защото е чернокожа.

„Наоми беше много разстроена. Целият инцидент й се отрази ужасно. Тя беше на път за вълнуващи снимки, които очакваше с нетърпение, но това малко помрачи престоя й в София“, разказа приятел на модела.

От Летище София публикуваха официален отговор след обвиненията, което гласи следното:

„По повод на публикация в Дейли мейл от днес, свързана с посещение на Наоми Кембъл в България на 19 май, от летище София заявяваме: Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите утре, за да проучим случая напълно.“