Ето с колко ще поскъпне почивката край вълните това лято

blank
Кадър: YouTube/EmTV Studio

Нощувките в курортите по нашето Черноморие ще са със средно 20-30 % по-високи цени спрямо миналото лято, като това става ясно от офертите на туроператорите. С това поскъпване, една седмица почивка край морето ще поскъпне с грубо 200-300 лв. спрямо миналата година

Тази година почивката на морето ще бъде по-скъпа от миналото лято. Заради по-високите разходи – нощувките в курортите по Черноморието ще са със средно 20-30 % по-високи цени, показват офертите на туроператорите. Така седмица край вълните може да ни излезе с 200-300 лв. отгоре спрямо миналото лято. Колко ще плащаме, ако изберем хотел, къща за гости или къмпинг провери Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна” по Нова телевизия.

В Балчик хотелиерите очакват силен сезон. И това лято отново ще разчитат предимно на туристи от България и Румъния.

„В нашия обект цената през активния сезон миналата година. е била 159 лв. – закуска с нощувка. Тази година цената ще бъде 177 лв. и то само, за да се покрие разликата при енергоносителите”, поясни хотелиер в курорта.

По-евтин вариант за почивка в курорта са къщите за гости. И в тях обаче нощувката ще е по-скъпа от миналото лято.

„Цените сме ги завишили минимално, така че да бъдат достъпни за всички гости”, поясни собственик на къща за гости в Балчик.

Още по на север – в Крапец – засега резервациите са малко, но разходите и там растат. Затова и там нощувките ще са поне с 10 % по-скъпи.

В Тюленово този сезон нощувките започват от 40-45 лв. и достигат до 75. Офертите са средно с 18 % нагоре спрямо миналото лято, но в хода на сезона ще има още едно повишение, пресмятат хотелиерите.

По публикацията работи: Пламена Сутева