От СДВР смятат, че е възможно да има още погребани хора край Клисура (ВИДЕО)

312
Кадър: БНТ

Днес се проведе съвместен брифинг от Софийска градска прокуратура и СДВР. Началникът на отдел „Разследване“ към СДВР, заяви, че има информация, че хората са повече. Задържаното лице по случая не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка

За случая с откритите тела край землището на Клисура има привлечено лице като обвиняем за измама, заявиха на съвместен брифинг от Софийска градска прокуратура и СДВР, предаде БНТ.

Сигналът е подаден от гражданин, като незабавно са предприети действия. При огледа са установени в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях тленни останки на още четири лица. За тях няма данни за насилствена смърт. Установена е самоличността на едно от тези лица, каза Десислава Петрова от прокуратурата.

Той е живеел в Банкя, починал е през януари тази година. Разпитани са роднините му, които са заплатили на обвиняемия 1000 лв., за да бъдат кремирани неговите останки. Месец по-късно са получили урна, съдържаща прах. Т.е. те не са имали информация, че техният баща не е бил кремиран.

Задържаното лице не се признава за виновен – твърди, че е станала грешка, допълни Петрова.

Случаят е прецедент и е взет под специален надзор на Апелативна прокуратура.

Задържаният се е занимавал с погребални услуги има предходна съдимост в миналото.

От Прокуратурата заявиха, че вече има обаждания от хора, които са използвали неговите услуги и съществуват притеснения дали няма още хора, които вместо да са кремирани, са погребани. Комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване“ към СДВР, заяви, че има информация, че хората са повече. С категорична бройка той не се ангажира, тъй като това тепърва ще се установява.

Районът на местопроизшествието се охранява и е отцепен. Прави се организация, за да продължи работата по случая.

Предполага се, че задържаният е работил сам, но е наемал хора, които да копаят.

По публикацията работи: Пламена Сутева