Лавров: Западните политици са се учили зле, докато са били в училище и не са разбрали какво представлява Русия

blank
Кадър: YouTube

Те правят грешни заключения от своите предишни разбирания какво е Русия, каза министърът на външните работи. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров

Западните политици очевидно са се учили зле, докато са били в училище, и не са разбрали какво представлява Русия. Затова не разбират и какво говорят, когато коментират „поражението на Русия“. Това каза министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, предаде Нова, цитирайки от РИА Новости.

„Те казват, че Русия трябва да капитулира, да се предаде, и че трябва да се „победи Русия“, да се гарантира, че Русия ще „загуби на бойното поле“… Вероятно тези политици не са учили уроците си в училище. Те правят грешни заключения от своите предишни разбирания какво е Русия“.

Преди дни президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че стратегическото поражение на Русия е „очевидно“, просто „страхливците от Руската федерация нямат смелостта да го признаят“.

Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на президентския офис, каза, че Украйна „ще има победа, когато Русия изгуби всичко“ и че „Украйна е символ на края на разбиранията на Руската федерация, с които са живели през последните 20 години“.

По публикацията работи: Станислава Гавазова