Михаил Миков: Никой не може да направи толкова лошо на БСП, колкото тя направи за себе си

blank
Кадър: vBox7

Това коментира Михаил Миков, като допълни, че самото участие на партията в дясно управление и мерките, които не решават никакви проблеми на гражданите са причините БСП да е на 5-то място в социологическите проучвания. Миков говори и по темата за поставените метални решетки на парадния вход на НС. Според него е абсурдно председателят на парламента да не знае за слагането им

Абсурдно е председателят на парламента, който отговаря за всичко в тази сграда, да не знае за слагането на решетките. Охраната на сградата не решава въпроса. Ние наблюдаваме ограждането на българската демокрация от тези, на които трябва да служи – гражданите. Това заяви Михаил Миков, бивш председател на НС от БСП, в студиото на Нова телевизия.

Миков коментира, че дори по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е имало метални решетки на парламента. В основата на това решение видя: “глупост, незнание и некомпетентност”.

Според него проблемът с решетките е дребнотемие, което прикрива истинските въпроси. По думите му “няма същинско законодателство, което би трябвало да демонстрира поне воля за промяна, ако не реална такава”.

Неговото мнение е, че преди изборите са се създали свръхочаквния в обществото, които сега не се реализират.

По темата с участието на БСП в коалицията каза: “Може ли БСП да изпълнява социалната си роля в ситуация на инфлация? В такава ситуация неравенствата само се задълбочават. Защо не се вкараха подоходни критерий за антикризисните мерки? На БСП отиваше да е първа за това.”

Миков подчерта, че българската инфлация е два пъти по-висока от европейската.

“Въпросът за депутинизацията е част от подмяната на истинските въпроси. Не можеш да прехвърлиш на Путин собствената си глупост и некадърност”, категоричен беше бившият депутат от левицата.

“Никой не може да направи толкова лошо на БСП, колкото тя направи за себе си. Самото ѝ участие в дясно управление и мерките, които не решават никакви проблеми на гражданите са причините БСП да е на 5-то място в социологическите проучвания. Големият въпрос са вътрешните раздори и гоненията в БСП. Наблюдава се кадро обезпечаване от страна на Нинова”, завърши Миков.

По публикацията работи: Пламена Сутева