САЩ пуснаха монети, посветени на Украйна(СНИМКИ)

blank
Колаж: "Нова Вест"

Съединените американски щати пуснаха монети, които са посветени на Украйна. На монетите е изобразена жена, символизираща Свободата, за която се бори Украйна

Съединените щати пуснаха монети, посветени на Украйна. На парите е изобразена жена, символизираща Свободата, за която се бори Украйна. Около нея на първата монета се вее синьо-жълто знаме, а на втората Свобода е облечена в цветовете на украинското знаме и минава през поле със слънчогледи.

Дизайнът е създаден по скица на художника и медалист Адолф Александър Вайнман.

На 18 май Сенатът на САЩ може да одобри законопроект, предвиждащ помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара, предаде Дарик.

Камарата на представителите прие законопроекта на 11 май. На 13 май лидерите на демократите и републиканците се опитаха да договорят ускорено приемане на законопроекта в Сената. Решението бе блокирано от републиканеца Ранд Пол, който настоява законопроектът да включва разпоредба за създаването на специален държавен надзорен орган, който да наблюдава използването на средствата.

Ако изменението бъде одобрено, законопроектът трябва да бъде върнат за повторно гласуване в Камарата на представителите, което прави приемането му още тази седмица напълно невъзможно.

По публикацията работи: Станислава Гавазова