Министър Събев: Тече проверка в известна автобусна компания по сигнал

155
blank
Кадър: bTV

Днес министърът на транспорта Николай Събев обяви, че е в ход проверка, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение „Боец“ за прикриване на нередности в дейността на „Юнион Ивкони“, съобщиха от пресцентъра на транспортното министерство.

Изясняват се фактите и обстоятелства около организацията и реализирането на проверки на автобусната компания, извършвани през годините от служители на ИА „Автомобилна администрация“.

„Има достатъчно сигнали, които са подадени от „Боец”. Във връзка с публикациите на „Юнион Ивкони” помолих да излезе днес съобщение от Министерството на транспорта и съобщенията, в което ще са описани сигналите на „Боец” и ще имаме информация, че работим по тях. Няма нищо случайно, ние работим по тези и други сигнали”, заяви по-рано министър Събев на брифинг пред медиите в Русе.

Междувременно той заяви, че Министерството на регионалното развитие е планирало още през юни да започне ремонтът на „Дунав мост” при Русе. „Помолих сроковете да се препланират, защото по данни на румънската страна няма да са готови с пускането на ферибота през юни, но работят активно това да се случи”, каза още той.