На сватба в Индия: Объркаха младоженците, защото спрял тока

blank
Снимка: Pixabay

След като светлините изгаснали внезапно, свещеникът продължил брачната церемония и без да иска объркал двойките в тъмното. Бащата на булките твърди, че объркването се е случило, тъй като и двете били с червени рокли и закрити лица с воали

На съвместна сватба в индийско село в щата Мадхя Прадеш две сестри бяха омъжени погрешка за младоженците поради спиране на тока, съобщи DarikNews, цитирайки Daily Mail.

По време на съвместната брачна церемония светлините внезапно изгаснаха, но свещеникът продължи церемонията и без да иска объркал двойките в тъмното.

Според бащата на сестрите Рамеш Лал объркването дошло и от фактът, че двете булки били облечени в червени рокли, а и лицата им били скрити с воали.

Според традицията индийските мъже също покриват лицата си с воал от цветя по време на брачната церемония.

По-късно грешката била коригирана.

По-рано бе съобщено за свещеник, който погрешка бракосъчетал мъж и жена, които са били кумове на сватбата. Те подписали документа за регистрация на брака като свидетели, но въпреки това свещеникът объркал имената и ги третирал като младоженци. А вместо свидетели вписал истинските бракосъчетаващи се.

По публикацията работи: Пламена Сутева