Кийт Блънт на посещение у нас: НАТО не възнамерява да стои още дълго извън Черно море

610

Това заяви командирът на Военноморското командване на пакта вицеадмирал Кийт Блънт по време на посещението си във Варна. Той се срещна с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов

Той обяви, че НАТО следи внимателно военните действия в Украйна. Сигурността в Черно море е основна тема на срещата между вицеадмирал Блънт и командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов.

Военноморските сили на България продължават да обследват водите на Черно море за плаващи мини, каза контраадмирал Михайлов. Операциите се провеждат съвместно с Румъния и Турция.

„Ние ревизираме нашите планове всеки ден според обстановката. Разполагаме с подводници, кораби и самолети, на които програмата се адаптира всеки ден. Искам да подчертая способностите на България, Румъния и Турция и още веднъж акцентирам, че НАТО не възнамерява да остане още дълго извън Черно море“, заяви вицеадмирал Кийт Блънт, командир на Военноморското командване на НАТО.

„Ние непрекъснато контролираме морските пътища, за да осигурим безопасно и свободно корабоплаване. Откакто започна опасността сме получили 18 сигнала, на които сме реагирали своевременно, за щастие нито един от тях не беше потвърден за мина“, допълни контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.

По публикацията работи: Пламена Сутева