Кирил Петков: Никой не може да ни извива ръцете (ВИДЕО)

702

Правителството ще покаже, че никой не може да ни извива ръцете. Това заяви премиерът Кирил Петков от Комотини, след проведената инспекция на газовата връзка с Гърция.

По думите на министър-председателя трябва да се внимава с „опорката“, че с излизането на България от договора с „Газпром“, цените ще се качат

„Вярвам, че ще имаме същите или по-добри условия. „Газпром” е започнал да вдига цените за собствените си потребители. Не трябва да сравняваме стари периоди на „Газпром” с цените, които ще имаме, а да сравняваме цените на „Газпром” днес с тези, които ще получим. Надявам се, че ще бъдат по-добри”, подчерта министър-председателят Кирил Петков.

За превалутирането на сумите за газ в рубли, Петков каза: „Това за мен се нарича изнудване, рекет, извиване на ръце и всъщност, ако ние позволим това, могат да кажат, че цената ще се качи или няма да ви доставяме газ. Започне ли един договор да бъде едностранно сменян, спира да съществува. Просто искаме да защитим интересите на държавата ни и да се уповем на правовия ред, а не на силния на деня”, категоричен е той.