Бойко Борисов: Енергийният министър все едно е паднал от Луната(ВИДЕО)

Изводи и коментари от страна на Бойко Борисов за правителството. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ с нови критики към Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ коментира цените на газа и доставките към страната

„Господин Петков не знае, премиерът все не знае“, започна брифинга Борисов.

„Не е вярно, че купуваме руски газ на по-високи цени. Какво щеше да стане, ако изобщо нямаше количества в България? Щяхме ли да говорим за това и щяхме ли да говорим за газ? Енергийният министър все едно е паднал от Луната. При тези условия той трябва да говори как да възстановим производството на шистов газ, как да използваме Черно море, какво става с „Хан Аспарух” и проучванията, които платихме”, посочи той.

„Не знам кой да ги съветва да участват в толкова предавания едновременно и да имат различни изводи и признания“, това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

„Те всеки ден затъват все по-дълбоко и по-дълбоко с изказванията си“, посочи Борисов, относно съмненията, че има посредник, който оскъпява газовите доставки в България. „Фирмата МЕТ резервила количества за собствени търговски цели и тя ще продължи да търгува – ето разковничето, обръщам се към г-жа Нинова, тя ще продължи да търгува с или без „Булгаргаз“. Браво – защита на националния интерес“, иронизира Борисов.