Костадинов: Франция иска да отнеме българско дете от родителите му (ВИДЕО)

275

Това заяви Костадинов по време на провел се извънреден брифинг на „Възраждане“ на тема „Разпадът на държавността“ във Варна. Той използва случая, за да даде гласност на проблема на българска майка във Франция

По време на пресконференцията, в която партията обсъди проблемите в управлението на България, Костадин Костадинов подхвана и един друг въпрос.

„От няколко дни в една от болниците в Париж е настанена българската гражданка Златка Стоянова, която има сериозни здравословни проблеми. От известно време се лекува във Франция. Междувременно, тъй като е бременна, ражда“, разказва Костадинов.

„Бащата на нейното дете е задържан в момента в България и поради тази причина не може да отиде във Франция. Той изпраща необходимите документи, за да бъде детето признато. За  да стане ясно, че има двама родители. Френските власти обаче отказват да ги признаят и започват процедура първо по задържането на родилката. Не я изписват от болница и я държат насила. И второ по отнемането на детето“, продължи с обясненията лидерът на „Възраждане“.

„Златка Стоянова прави опити да се свърже с българското посолство за първи път на 22 март. Отговор оттам не последва. След това тя започва да търси най-различни други контакти, като по този начин стига до наша активистка и член на нашата организация в Париж. Тя веднага организира българи, които живеят във Франция, които отиват и започват буквално да дежурят пред нейната стая, за да не допуснат полицаите и социалните да изведат детето“, добави Костадинов.

Не се знае какви са мотивите на френските власти. След като са разбрали за случилото се от „Възраждане“ са уведомили лично министъра на външните работи Теодора Генчовска, като междувременно българското посолство продължава да не отговаря на случая по никакъв начин.

Генчовска е обещала, че ще поеме ангажимент.