Идея за необичайно и забавно боядисване на яйца (ВИДЕО)

148

Великден наближава, а днес е време за боядисване на яйца. Ето защо още една идея за интересна техника за боядисване никога не е излишна

Ето как може да изненадате Вашите близки с необичайната, но изключително креативна техника за боядисване на яйца с помощта на пяна за бръснене.

Това е един изключително забавен начин за боядисване на яйца, особено за децата. Благодарение на него по яйцата се получават фигури, наподобяващи космически завихряния.

Необходими продукти:

Необходими са Ви твърдо сварени яйца (уверете се, че са сухи и хладни), пяна за бръснене, хранителни оцветители (неонът е чудесен за Великден), сламка или нож, тавичка или готварска хартия, хартиени кърпи/вода

Упътвания:

Покрийте тавичката/хартията с пяна за бръснене. Посипете пяната с хранителните оцветители. Използвайте сламка или нож, за да разбъркате цветните капчици и пяната за бръснене, така че да се получат цветни фигури. Поставете яйцата отгоре и оваляйте с цветната пяна за бръснене. Оставете ги да престоят така поне 15 минути. Извадете яйцата от пяната за бръснене и поставете върху хартия. Едно по едно, внимателно избършете излишната пяна от яйцата или изплакнете с лека струйка вода. Поставете в кошница или чиния. Съхранявайте в хладилник.