Премиерът на Северна Македония: Посещението на българската делегация в Битоля подбуди отново реч на омразата и недоверие(ВИДЕО)

Димитър Ковачевски, който е премиер на Република Северна Македония, с извънредно въдеообръщение в социалните мрежи. По думите му обаче, последното посещение на нашата делегация в Битоля събудило духовете от миналото и думите на омразата.

С извънредно видеообръщение в социалните мрежи министър-председателят на Северна Македония коментира последното посещение на българската делегация в страната. В обръщението си той посочва, че разговорите между двете страни са водени с достойнство и в духа на европейските ценности.

Антифашисткият ангажимент е част от националната идентичност на Северна Македония.
По повод откриването на българския клуб в Битоля премиерът Ковачевски заяви във видеообръщението, че от първия си ден като премиер е изцяло ангажиран разговорите между Северна Македония и България да бъдат кон издухано с достойнство и в духа на европейските ценности, но, за съжаление, с последното посещение на българската делегация в Битоля събуди духовете на миналото, подбуждайки отново реч на омразата и недоверие.
Премиерът Ковачевски допълни, че Северна Македония е суверенна държава, която има стратегическа цел за влизане в ЕС, но достойно с националната си гордост и специалност, като добави, че трябва да продължи да укрепва диалога, но тя не трябва да се позволява постоянно завръщане към минало и ходове, които означават еднодневна политическа полза и дългосрочни щети за крехките отношения, които изграждаме.