Председателят на Военния комитет на НАТО е у нас: Ще бъде обсъдена отбраната на югоизточния фланг

300

Адмирал Роб Бауер пристигна на официално посещение у нас. Повод за визитата му е среща с българския министър на отбраната Драгомир Заков и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Ще бъдат обсъдени въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО

По покана на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес, 20 април, на официално посещение в нашата страна пристигна председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. В рамките на визитата председателят на най-висшия военен орган на Алианса ще се срещне с министъра на отбраната Драгомир Заков и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По време на посещението ще се обсъждат въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО в контекста на войната в Украйна и адаптацията на Алианса в отговор на променената геополитическа среда за сигурност.

Утре, 21 април, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер ще участват в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон „Ново село”.