Извънредно изявление на руското посолство

3687

В изявлението се твърди, че службата за сигурност на Украйна подготвя „чудовищна провокация“, с цел да обвини руските военни във „военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област“

Руското посолство у нас разпространи „извънредно изявление” на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна.

„Според наличната достоверна информация службата за сигурност на Украйна (СБУ) подготвя поредна чудовищна провокация за да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област”, се казва в  изявлението.

„С тази цел в близко време се планира едно от подразделенията на СБУ да се преоблече във форма на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители. Снимки и видео от тази акция с уж „безчинствата на руснаците” за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции”, предупреждават от Руското посолство.

„Подготвящата се провокация на украинските власти демонстрира безчовечното им отношение към съдбата на мирните граждани на Украйна и свидетелства за пълно пренебрегване на всички норми на морала и международното хуманитарно право”, се казва в изявлението.

„Предварително предупреждаваме страните от „цивилизования Запад”, начело със САЩ, за това, че Руската федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим”, завършва позицията.