МФ: Стоките конфискувани от митницата за близо 40 000 лв., ще бъдат дадени на бежанците от Украйна

1201

Конфискувани от Агенция „Митници“ неакцизни стоки на стойност 39 4750,77 лв. ще бъдат предоставени в помощ на хора, бягащи от войната в Украйна и потърсили временна закрила у нас съобщиха от МФ за Нова Вест. Помощта се предоставя на Министерството на труда и социалната политика след създадена организация с Министерството на финансите и Агенция „Митници“.

Стоките са отнети в полза на държавата от Агенция „Митници“ и представляват бебешки, детски, дамски и мъжки дрехи, обувки, спално бельо, хавлиени изделия и други артикули от първа необходимост. В резултат на съдействието между институциите те ще бъдат разпределени и предоставени на лицата, потърсили временна закрила у нас.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев дава съгласие за безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост върху движимите вещи – частна държавна собственост, на МТСП, съгласно чл. 63, ал. 2 и ал. 3 от Закона за държавната собственост и чл. 68, ал. 2 и ал. 3 от Правилника за прилагането му, който се прилага за стоки с обща балансова стойност надвишаваща 10 000 лв.