Капитанът на „Царевна“: Всичко е наред, има храна и вода, здрави сме (АУДИО)

149

Това са думите на капитана на българския кораб в Мариупол, в телефонен разговор със собственика на кораба Даниел Стефанов

Какво ви съобщихме, вчера зам.-началникът на народната милиция на Донецката народна република (ДНР) Едуард Басурин, заяви, че „В морското пристанище Мариупол украинските националистически части превзеха два чуждестранни кораба – „Царевна“ и „Лейди Аугуста““. Министерството на външните работи обаче отрече появилата се информация.

По-късно собственикът на „Царевна“ Даниел Стефанов също заяви, че „Новината за превземането на кораба е абсолютен фейк“.

Днес Стефанов, изпрати до медиите аудио файл, в който разговаря по телефона с капитана на „Царевна“ и още няколко човека от екипажа.

Стефанов разпитва капитана за това в какво състояние се намира екипажът, при което отговорът е, че на борда всичко е нормално.

„На борда нямаме чужди лица от никоя страна, нито пък екипажът е бил заплашван. Има храна, има вода, здрави сме.“, заявява капитанът на кораба.

Разговорът завърши с молба от страна на капитана да бъдат поздравени близките на екипажа и да им се каже, че всичко е наред.

Чуйте целия разговор на Даниел Стефанов с екипажа на кораба: