НАСА с радиосъобщение до потенциални „братя по разум“ във Вселената

295

Радиосъобщението ще бъде насочено към специална част от Млечния път, където би могло да има интелигентен живот според учените

НАСА подготвя ново радиосъобщение до потенциални „братя по разум“ във Вселената. Преди 47 години чрез телескопа в Аресибо бяха изпратени данни с важна информация за човечеството. В случай, че някоя извънземна цивилизация би могла да улови съобщението и да го разшифрова, предаде bTV.

„Посланието от Аресибо“ показва числата от 1 до 10, графика на ДНК, човешка фигура и къде се намираме в Слънчевата система. Така и не получихме отговор от Космоса.

Сега НАСА иска да използва най-големия китайски радиотелескоп, наречен FAST за да изпрати ново радиосъобщение до извънземни. То ще бъде насочено към специална част от Млечния път на която, според учените, би могло да има интелигентен живот.

Засега телескопът FAST може само да приема радиосигнали от Космоса, но учените от НАСА смятат да го използват за изпращане на данни. Засега не са обявени подробности какво ще съдържа новото послание до извънземните.

По публикацията работи: Пламена Сутева