Младо момиче самокатастрофира след дрифт близо до столичен парк

117

Инцидентът е станал в близост до парк, където е пълно с майки с деца. За щастие, пострадали няма. При удара в две антипаркинг колчета, е паднал предния регистрационен номер на колата, като момичето е напуснало произшествието, а очевидци са подали сигнал на телефон 112.

Момиче, управлявало тунингован автомобил, самокатастрофира в в София.  Инцидентът е станал в сряда следобед в кв. ”Надежда” близо до парк, в който е пълно с майки с деца.

Жената е правила дрифт, след което изгубила контрол над автомобила си и се качила на тротоара, разказват очевидци.

Счупила е няколко антипаркинг колчета в района. След удара, шофьорката прибира предния си регистрационен номер и продължава да кара из улиците на София.

Млада жена, дала гласност на случая в социалните мрежи, разказа пред NOVA за инцидента, на който става свидетел.

Инцидента се случа на 6-ти април. Времето е било топло в този ден и е било пълно с майки с деца в района.

„В сряда, около 15:30 ч. с дъщеря ми решихме да се разходим в парка. Преди това минах да купя сандвичи и вода. През това време се чу два пъти търкане на гуми. Втория път обаче стана инцидент. Момичето дойде от завоя, дрифтеше, не успя да овладее автомобила, беше в насрещното движение и се удари в двете колчета. Малко след мястото на инцидента има и пешеходна пътека, има и парк в района, просто беше делничен ден, затова имаше малко по-малко хора в района, но въпреки всичко няма и минута след инцидента и минаха няколко майки с деца“, сподели очевидката.

„Направих снимки всъщност, за да ги покажа на моя мъж. Момичето се качи на тротоара, една две минути може би стоя в колата. Малко след това излезе. Може би не е по-голяма от 19-20-годишна. Звънна веднага по телефона, явно питаше какво да прави в случая и огледа щетите по колата. Беше паднал предният ѝ регистрационен номер и след още няколко минути си тръгна. Малко по-късно звъннах на 112. Оттам ми казаха, че вече има подаден сигнал“, каза още очевидката.

Същото момиче е видяно на бензиностанция в Горна Баня след инцидента, където се е опитала да си сложи номера на автомобила.

От МВР обясниха, че момичето е установено, снети са сведения и в петък тя трябва да се яви в КАТ.

По публикацията работи: Мариела Анастасова