Какво ще бъде времето в последния работен ден от седмицата?

80

До 24 градуса ще достигнат максималните температури през деня. Ще бъде слънчево, но на места ще духа силен вятър, който постепенно ще отслабне

Днес ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен, в североизточната половина от страната до силен запад-северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Температурите ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, малко по-ниски по Северното Черноморие, в София-около 20°.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, по билата и силен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, по северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, врменно силен запад-северозападен вятър, вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.