Украинска бежанка откри заплашителна бележка върху автомобила си

5347

Семейството на Анастасия е избягало от войната в Украйна. В момента те живеят в София. През последните дни обаче, Анастасия е получила заплашителна бележка и автомобилът ѝ е бил засипан с боклуци. Жената иска да даде гласност на случая, защото смята, че бежанците от Украйна не бива да се боят, където и да са. Тя самата казва, че след случилото се в родината ѝ вече не се бои от нищо 

Украинско семейство откри бележка със заплахи прикрепена към автомобила им, оставен на паркинг в центъра на София. Анастасия и двете ѝ деца потърсили убежище в страната ни, а сега се страхуват за сигурността си, защото колата им вече е била и обект на вандализъм.

„На 1 март, когато дойдох да си взема колата, заварих чистачките си вдигнати и намерих заплашителната бележка. В нея пишеше, че съм украинска фашистка и че ще разбият колата ми. На следващия ден автомобилът беше покрит с боклуци”, разказва Анастасия в ефира на Нова телевизия.

„Всеки ден оставям колата си тук, няма друг паркинг, живея наблизо“, казва Анастасия.

„Моята кола е с украински номера и разбира се, си помислих, че това е направено нарочно. Отстрани имаше кола, която ме беше подпряла. Снимахме номерата на тази кола, но не съм сигурна, че шофьорът ѝ е направил това.“, каза още Анастасия.

„Искам да дам гласност на този случай, защото нито един украинец не трябва да се страхува, където и да е. Хората трябва да си помагат един на друг, а не да се плашат. След като си тръгнах от обстрела в Украйна с децата си, вече от нищо не се страхувам“, каза още потърпевшата.

Тя е подала сигнал в полицията. Паркингът, който се намира зад метростанция „Васил Левски“ се стопанисва от „Градска мобилност”.

По публикацията работи: Мариела Анастасова