Тежък инцидент в Унгария: Микробус предизвика дерайлирането на влак (СНИМКИ)

90

Най-малко седем души са загинали при тежкия инцидент в Унгария, има и ранени. Микробус е навлязъл в прелез, въпреки знака „Стоп“ и е предизвикал катастрофата

Най-малко седем души загинаха след като микробус мина през релсите на прелез, предизвиквайки дерайлирането на преминаващия в този момент влак. Информацията беше потвърдена от унгарската полиция, която съобщи, че още няколко души са били ранени, информира унгарската 24Hu.

Катастрофата е станала близо до Миндсент, на 140 км югоизточно от Будапеща, малко преди 07:00 ч. сутринта (05:00 ч. по Гринуич). Унгарските държавни железници MAV съобщиха, че микробусът е навлязъл в прелеза, въпреки знака „Стоп“.

„Във влака са пътували 22-ма души, от които двама са тежко ранени, а осем са получили леки наранявания. Няколко от пътниците в микробуса са загинали“, се казва в изявлението, предаде Нова телевизия.

Полицията блокира района по време на проверката на място и техническото спасяване. Движението е пренасочено към околните улици. На мястото на инцидента е пристигнал и хеликоптер на Бърза помощ.

 По публикацията работи: Мариела Анастасова