Кога ще отслабне силния вятър

120

В понеделник вятърът чувствително ще отслабне. Валежите временно ще спрат, облачността ще се разкъса до слънчево, сутрешните температури ще са близки до нулата.

След обяд от запад отново ще се появи висока и средна облачност, която над Югозападна България ще се увеличи и на отделни места там ще превали дъжд, в планините над около 1200 метра – сняг. Във вторник над Южна България облачността ще е предимно значителна, на отделни места там отново ще има слаби превалявания; над Северна България по-често ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е студено, през деня със слаб южен вятър ще започне затопляне. През нощта срещу сряда вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен.

През деня ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Затоплянето ще продължи. В четвъртък през страната ще премине атмосферно смущение. Вятърът отново ще е югозападен, ще се усили, но и бързо ще се смени със северозападен, облачността ще се увеличи. Повишава се вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевици; възможни са и локални интензивни явления. Температурите слабо ще се понижат.

В петък облачността ще намалее до предимно слънчево, вятърът ще отслабне. Бързо ще се затопли. И в събота ще е предимно слънчево, ще бъде и още малко по-топло.