Украински бежанец ще тренира с „Манчестър Сити“

81

Семейството на Андрий Кравчук все още е в Киев, където брат му се бори за родината си

Бежанец от Украйна ще поддържа форма с „Манчестър Сити“. Висшата лига разреши Андрий Кравчук да тренира с клуба. Основна заслуга за това има сънародникът на Кравчук – Олександър Зинченко. Двамата са играли заедно на младежко ниво в „Шахтьор“ Донецк, предаде bTV.

Кравчук е на тренировъчен лагер в Турция с „Торпедо“ Москва, когато руската армия навлиза в Украйна.

„Чувствам се доста некомфортно. Играех в страната, която нахлу в родината ми. Единственото решение беше да напусна клуба. Хората в Украйна нямаше да ме разберат, ако бях продължил да играя там“, споделя той.

Семейството му остава в Киев, където брат му Алекс се бори за свободата на Украйна.
„Всеки ден му казвам колко много се гордея с него, не само защото защитава нашето семейство, но и цялата държава и хората в Украйна. Той е там и се бие“, разказва Кравчук.

„Много съм притеснен. На телефона си винаги получавам съобщения за бомбите. Всеки път, когато получа такова съобщение, ставам доста притеснителен. Единствената ти мисъл е, че семейството ти може да умре“, продължава той.

Кравчук е благодарен на „Манчестър Сити“ за това, че му позволяват да тренира с клуба. Благодарен е и на сънародника си Зинченко, че е намерил решение на трудното му положение.

„Не мога да опиша чувствата си сега… Толкова съм благодарен на Манчестър Сити, че ми даде възможност да тренирам с клуба. И благодаря на Александър Зинченко за топлото посрещане!“, пише Кравчук в свой пост в Инстаграм.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Andrey Kravchuk (@kravchuk_10)

 Зинченко си мечтае „обстоятелствата да бяха други“, но споделя, че е „хубаво отново да се събере с Андрий“.

„Знам колко много означава футболът за него и как може да ни помогне в тези трудни времена“, добавя Зинченко.

По публикацията работи: Пламена Сутева