Вълна от съпричастност към водолаза-спасител от Бургас: Събраха сумата за спешна операция за рекордно време

129

Водолазът Христо Василев от Бургас, спасил десетки животи, е приет тази сутрин в операционната зала и днес предстои да му бъде извършена 12-часова операция. Сумата е събрана само за 3 дни и семейството му изказа благодарности към всички подали ръка

Семейството и колегите на водолаза Христо Василев са трогнати и благодарят за помощта за събирането на непосилната сума от 50 хиляди евро за спешна операция.

Тази сутрин Христо Василев е приет в операционната и днес ще бъде извършена чернодробната трансплантация.

Зов за помощ: Водолаз-спасител се нуждае от спешна чернодробна трансплантация

Непосилната за семейството му сума бе събрана само за 3 дни.

„Няма как да не съм притеснена. Ще съм спокойна, когато се прибере у дома. Казах му, че всичко ще бъде наред и го чакам вкъщи. Имаше вероятност, да не се извърши днес операцията, тъй като лекарите правеха допълнителни изследвания, но изглежда, че всичко е наред. Операцията ще продължи 12 часа“, каза пред bTV съпругата на водолаза, който е спасил десетки животи.

„Искам да благодаря на всички, хора които ни помогнаха и за толкова кратко време събрахме сумата. Има много добри хора. Нямам думи да благодаря на хората, които направиха това за мъжа ми“, каза тя.

Командирът на водолазния екип на Христо – Валентин Иванов, го описва като много добро момче, което си върши съвестно работата. В хода на кариерата си е спасил десетки животи.

По публикацията работи: Мариела Анастасова