Костадин Костадинов: Русия ще победи (ВИДЕО)

399

Според Костадинов българите са лишени от информираност по отношение на руската страна

Костадин Костадинов направи видео обръщение в социалните мрежи, в което коментира военния конфликт между Русия и Украйна

„Войната в Украйна вече почти навърши един месец. За това време българите се наслушаха на каква ли не пропаганда, основно американска, която представя нещата в Украйна по един едностранчив начин. Разбира се, това е нормално, защото България се намира в ситуация на полуокупирана от САЩ държава.

Лошото е, че ние не можем да видим обратната страна, не можем да видим какво казват руснаците, какво им казват на тях, какво се случва от другата страна на барикадата, или да не кажа направо на фронтовата линия.

Аз обаче, ще ви кажа как според мен, ще се развият нещата в следващите дни, седмици и месеци. Първо по отношение на активната гореща фаза от конфликта, а след това и по отношение на урегулирането на конфликта, защото рано или късно тази война ще свърши. На първо място Русия ще победи. Това е нещо, което няма някой, който да не го осъзнава. Нещата не са такива каквито ги представят по телевизионните екрани. Вече е почти нелегално да гледаш обратната страна и обратната гледна точка.

Към този момент руснаците заявяват официално, че искат две неща от украинците. Едното е да признаят, че Крим е руски, другото е да признаят независимостта на Донецката и Луганската република.

Слава богу, ние българите, все още наблюдаваме отстрани, макар и нашето правителство да се опитва да ни въведе в този военен конфликт. Реално погледнато нашите сънародници в Украйна са над половин милион. Ние сме третият по-големина народ в Украйна, след украинците и след руснаците. Въпросът е какво ще се случи с нашите сънародници там?“, коментира Костадинов в своето видео обръщение.

„Ще продължим ли да бъдем американска колония или ще бъдем свободна, силна и независима държава, която ще решава сама собствената си съдба? Този избор трябва да бъде направен още тази година“, заяви Костадинов.

Целият коментар можете да изслушате от видето.