Депутати от ЕНП със спешна мисия в София, заради задържането на Борисов

143

Депутатите са поискали среща с министър-председателя Кирил Петков, с главния прокурор Иван Гешев и с министъра на вътрешните работи – Бойко Рашков

Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент съобщи, че изпраща спешно в София свои представители само няколко дни след задържането на бившия премиер на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов, заедно с бившия финансов министър Владислав Горанов и партийния прес-служител Севделина Арнаудова, бяха задържани в нощта на 17 март и освободени, без да им бъде повдигнато обвинение по-малко от 24 часа по-късно.

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер назначи Моника Холмайер, председател на Комисията по бюджетен контрол на ЕП, и Джерон Ленерс, говорител на Групата на ЕНП в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП, да участват в мисията в България, се казва в съобщение в официалния сайт на ЕНП.

Двамата евродепутати поискаха срещи със замесените страни, включително българския министър-председател, министъра на вътрешните работи и главния прокурор на България.