Двама мъже се втурнаха да гасят пожар във Велико Търново: Спасиха майка и дъщеря от пламъците

178

Двама мъже случайно са видели пламъци да излизат от терасата на апартамент във Велико Търново и са реагирали мигновено. Те са се притекли на помощ като са опитали да загасят пожара преди идването на пожарникарите, а след това са помогнали и на тях

Във Велико Търново доброволци се втурнаха да гасят пожар преди идването, а после и редом с огнеборците. Спасени от пламъците са майка и дъщеря. Инцидентът е станал вчера по обяд. Жилището е било пълно с отпадъци и като по чудо се е разминало без жертви.

Млади мъже виждат пожара на път за магазина и се притичват на помощ. Не успяват да отворят вратата и помагат на пожарникарите да влязат през терасата. Успяват да изведат две жени и една кокошка. От пожарната изясняват причините за огъня.

„Влязохме два екипа. Единият започва пожарогасенето. Втория започна разузнаване и евакуация на жените, които за радост са живи. Имаше много непотребни вещи в апартамента, които затрудняваха придвижването“, каза пред bTV Мирослав Недев, мл. експерт в РСПБЗН – Велико Търново.

Доброволците споделиха, че не са се и замисляли дали да помогнат.

„Около 13:30 отидохме с моя съсед до магазин. Видяхме пламъците, които излизаха от терасата и се притекохме на помощ, за да видим дали има пострадали. Аз също съм бил пожарникар и не мисля, че имаше някаква опасност за нас. Отвихме входната врата на блока и се качихме, позвънихме на звънеца, за да видим дали хората са добре, но никой не отвори“, разказа Иван Тончев, един по доброволците, помогнали за погасяването на пожара.

По публикацията работи: Мариела Анастасова