ГЕРБ: Ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство

195

Тома Биков от ГЕРБ категорично, че „ще използваме всички законови средства, за да свалим това правителство. Моята прогноза е, че то ще се свали само”.

„Походът ни срещу управляващите не е завършил с освобождаването на Бойко Борисов. Само започна. Ще завърши, когато това правителство падне от власт и отидем на предсрочни парламентарни избори”, заяви Биков, предава NOVA.

По думите му няма друга възможност с оглед на настоящата ситуация освен тази. „Винаги съм казвал, че предсрочните парламентарни избори са нещо много лошо. Те са нещо извънредно. По-лошото от това е настоящото управление, което е безнадеждно некомпетентно и неспособно. То буквално задълбочи серията от кризи, в които се намираше държавата”, посочи той.

„По-опасното от войната, която е близо до нас, е г-н Кирил Петков да е премиер на страната. След едно изслушване в парламента си мисля нещо и казах и на колегите си, а именно, че този човек, очевидно не е способен да изпълнява задълженията си. Това, което се случи в четвъртък и последвалите реакции – доказват тази теза. Това е генерално объркан човек поне по отношение на политиката. Човек, който лъже през няколко минути – и то глупаво”, подчерта Биков