САЩ и Китай преговаряха 7 часа за войната в Украйна

152

Съединените щати и Китай преговаряха с часове за войната в Украйна. Ситуацията на бойното поле остава непроменена. Продължават бомбардировките и обстрелите в редица градове в Украйна

Седем часа са продължили преговорите между Съединените щати и Китай за Украйна. Вашингтон ги определи като „напрегнати”. Американците настояват, че Русия е поискала от Китай помощ за войната в Украйна, както финансова, така и оръжейни доставки. Китай и Русия отрекоха тази информация.

Военни експерти на Запад смятат, че без силен съюзник, Русия трудно ще поддържа инвазията в Украйна, предаде Нова телевизия.

През изминалите 24 часа малко неща се промениха на бойното поле. Напредването на руснаците спря практически навсякъде. Смята се, че те се опитват да попълнят запасите на армията.

Непрекъснат остава артилерийския обстрел и бомбардировките. Редица украински градове съобщават за разрушени жилищни сгради, пътища и друга инфраструктура.

„Руски наборници, чуйте ме внимателно. Руски офицери – вие вече разбрахте ситуацията. От Украйна няма да вземете нищо. Единствено ще убивате хора. Или сами ще бъдете убити. Защо трябва да умирате? За какво? Зная, че не искате. Чуваме прихванатите ви разговори. Знаем какво е реалното ви мнение за тази безсмислена война. Мнението ви за този позор и за вашата държава. Чуваме разговорите ви с дома. От името на Украйна ви предлагам шанса да оцелеете. Предайте се и ние ще се отнесем с вас като с нормални хора. Не както ви третира руската армия”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

По публикацията работи: Мариела Анастасова