19-ти ден руската офанзива в Украйна не стихва, подготвят се нови атаки

122

Бойните действия в Украйна са все по-близо до западната граница. Украинският президент Володимир Зеленски отново отправи предупреждение, че ако НАТО не затвори небето над Украйна, скоро руските ракети ще започнат да падат върху територията на страните членки

И днес продължава руската офанзива срещу редица градове в Украйна. От украинската армия заявиха, че руските войски се опитват да укрепят позициите си в окупираните територии, поддържат темпото на настъплението си и се подготвят за нови атаки, предаде Нова телевизия.

Очаква се преговорите между Русия и Украйна да бъдат подновени днес, отново чрез видеоконферентна връзка. В телевизионно обръщение украинският президент отново призова НАТО да наложи зона, забранена за полети, като каза, че ако не го направят, руските ракети ще започнат да падат на територията на НАТО.

„Повтарям отново – ако не затворите небето ни, въпрос на време е руските ракети да започнат да падат върху ваша територия, на територията на НАТО и по домовете на граждани на страните от НАТО. Американски журналист беше убит днес в Киевска област. Колегата му е ранен. Това беше умишлена атака на руските военни. Те знаеха какво правят, но изглежда не всички на Запад знаят какво правят. Сега за преговорите с Руската федерация. Всеки ден представители на двете делегации говорят чрез видеоконферентна връзка. Нашата делегация има ясна задача да направи всичко възможно, за да се стигни до среща на двамата президенти“, заяви украинският държавен глава Володимир Зеленски.

По публикацията работи: Мариела Анастасова