Нинова: България не участва с износ на оръжия във войната и ще го докажем

174

На заседание на НС министърът на икономиката и индустрията на България коментира как ще бъдат разсеяни съмненията за износ на оръжия от страната за Украйна

„Последните седмици упорито се внушава една фалшива новина – че България изнася оръжия за Украйна“, заяви Корнелия Нинова на заседание на НС.

„Съществува междуведомствена комисия, която разглежда документи, издава разрешенията и прави откази. В нея участват ДАНС, служба „Военна информация“, Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи и Министерството на икономиката и индустрията“, допълни Нинова.

„Днес ще направя нещо, което досега не е правено в българския парламент, за да спрем с тази манипулация и внушения. Ще представя пред вас целия износ и трансфер на България за целия свят, откакто е избрано това правителство, по държави и по стоки“, обеща Нинова.

„В подробности още утре, най-късно в края на деня, ще внесем официално този документ в парламента в писмен вид. Под него ще стоят подписите на всички служби, участващи в междуведомствената комисия“, заяви министърът на икономиката и индустрията.