KFC и McDonald’s раздават храна на украинските военни и цивилни

110

Компаниите съобщиха това в официалните си страници в социалните мрежи

Ръководството на веригата ресторанти McDonald’s в Украйна реши да предоставя храна за нуждите на украинците по време на военно положение, а KFC отвори кухни за готвене за болници, военни и териториална отбрана. Това съобщиха компаниите в официалните си страници във Фейсбук и Инстаграм, предаде УНН, Украйна.

McDonald’s заяви, че предава продуктите на местните съвети. Това са продукти, които не трябва да се варят, по-специално: вода, зеленчуци, плодове, яйца, кифлички, десерти.

„Нашите ресторанти са затворени от съображения за безопасност, но ние предоставяме храна на местните съвети от ресторанти, където в момента е безопасно (доколкото е възможно) за нашите служители. Местните власти вземат продуктите и ги разпространяват там, където са най-необходими“, съобщи в изявлението си Макдоналдс, Украйна.

Веригата ресторанти KFC отвори своите кухни за готвене за болнични пациенти, териториална отбрана и военни.

„Апелираме към ресторантьорския бизнес в цяла Украйна също да се присъедини, да отворят кухните си, за да готвят и доставят храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея сега“, се казва в изявлението.

Превод и редакция: Пламена Сутева