Това е най-добрият и евтин зеленчук за отслабване

323
Снимка: Pixabay

Темата за отслабването вълнува много хора, особено на прага на топлите месеци. Но има ли бърз начин да бъдат свалени лесно килограмите.

Има много видове листни зеленчуци, които са изключително полезни за здравето. Но има един, който се откроява сред останалите, когато става въпрос за борба с излишните килограми, пише blitz.

Спанакът е най-добрият листен зеленчук, когато става въпрос за отслабване, категоричен е диетологът Джени Чемпиън пред Eat This, Not That!.

По думите й, той помага за поддържане на теглото под контрол. „Спанакът оглавява моя списък за най-добър листен зеленчук при отслабване по няколко причини. На първо място, той съдържа много малко калории – само 23 калории в 100 грама от този продукт“, обяснява специалистката.

Тя добавя, че съдържанието на въглехидрати в него е много ниско, затова и той е чудесен продукт при нисковъглехидратната диета.

„Изследванията показват отново и отново, че намаляването на въглехидратите насърчава загубата на тегло. Спанакът е чудесен начин да поддържате приема на зеленчуци, докато сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати“, отбелязва тя.

„В спанака има супер много фибри. Именно това осигурява усещането за ситост. Вие намалявате порциите“, обяснява още експертът.

В същото време Чемпиън призова да не се консумира твърде много спанак по време на отслабване.

„Консумацията му в килограми може да наруши работата на щитовидната жлеза и да затрудни отслабването. Освен това голямото количество спанак може да доведе до образуване на камъни в бъбреците“, отбелязва специалистът.

По думите й, препоръчителната доза спанак на ден е не повече от една чаша.