Идва ли истинска зима през новата седмица

148

В понеделник снеговалежите в източната половина от страната и в планинските райони ще продължат, а в Западна България ще отслабнат, до вечерта в повечето места ще спрат. Ще се задържи ветровито, с умерен, в източните райони до силен северен вятър. Остават и условията за виелици и навявания в Източна България и планините. Температурите ще са с малък дневен ход, близки до 0°.

Във вторник ще се задържи облачно, вятърът ще запази посоката си, но ще отслабне. На места, главно в Северна и Източна България ще има слаби валежи от сняг, по поречието на Дунав и Черноморието и от дъжд. Температурите ще са без съществена промяна. През следващите дни вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усилва до умерен.

Облачността ще е променлива, в сряда по-често значителна. По-голяма вероятност за слаби превалявания от сняг има в североизточните и планинските райони. Минималните температури ще се понижат, в петък и събота, при стихване на вятъра и изясняване, на места до минус 8° – минус 10°, а дневните ще се повишат с 4-6 градуса.