Пристигнаха първите евакуирани българи от Украйна

123

Тази сутрин пристигнаха първите евакуирани българи от Украйна. Те преминаха паспортен контрол на ГКПП „Дуранкулак”. В автобуса, който е тръгнал от Одеса, пътуват общо 60 души, сред които има и украински граждани.

„Направихме много добра организация и всичко е осигурено. В петък около 15 часа два автобуса тръгнаха от сборния пункт пред Генералното консулство в Одеса. Поради ред причини причини пътуването им се забави – най-вече заради военната операция. В момента пътуват 4 автобуса, от които един двуетажен, към Киев, където се очаква да вземат около 250 души, които да бъдат върнати в България ”, заяви заместник министърът на транспорта Владимир Върбанов, предаде NOVA.

Той уточни, че на гражданите, които имат проблем с документите или са ги загубили, са осигурени временни такива.

Един от шофьорите на двата автобуса, които влязоха в страната заяви, че пътуването е преминало нормално. „Всички пътници са одбре. Забавянето се дължи най-вече на задръстените от хора и автомобили граници на излизане от Украйна. Но с помощта на украинската полиция успяхме да преминем сравнително бързо“, посочи той.

„Благодарни сме на всички, които помогнаха за доброто пътуване. Живи и здрави сме тук“. заяви една от прибралите се от Украйна българки.