Путин с обръщение към украинските военни: Призова за преврат (ВИДЕО)

407

Руският президент направи обръщение към украинските военни

Путин призова за военен преврат в Украйна. Руският президент направи обръщение към украинските военни, съобщава Ройтерс.

„Искам да се обърна към военния персонал на въоръжените сили на Украйна – не позволявайте на неонацисти и украински радикални националисти да използват вашите деца, съпруги и родители като човешки щитове“, заяви Путин в телевизионно обръщение по време на среща със Съвета за сигурност.

„Вземете властта в собствените си ръце, така ще бъде по-лесно за нас да постигнем споразумение“, допълни той.

По думите му руските въоръжени сили в момента водят сражения предимно с националистически милиции „които, както знаем, са пряко отговорни за геноцида в Донбас и за кръвта на мирните граждани на народните републики“, предаде bTV.

Според „обективни данни“, цитирани от Путин, милициите са с тежки ракетни системи за залпов огън, които са разгърнати в централните части на големи градове като Киев и Харков.

„Те планират да провокират ответен огън от руски ударни системи по жилищни райони. Те действат точно както правят терористите по света. Те се крият зад хората с надеждата, че след това ще обвинят Русия за цивилните жертви. Добре известен факт е, че всичко това се случва по съвет на чуждестранни съветници, най-вече американски“, заяви Путин.

По думите на държавния глава руските военни в Украйна действат „смело, професионално и героично“.

По публикацията работи Снежина Раева