Въоръжените сили на Украйна: Около 50 наши врагове бяха унищожени

256

Украинските въоръжени сили отговарят на пълномащабната офанзива, започната от Русия. Украинските медии определят нападението като инвазия

Въоръжените сили на Украйна отблъснаха атаката на руските окупатори върху  Луганска област, съобщи украинската информационна агенция „УНИАН“, по информация от Центъра за стратегическа комуникация и стратегическа сигурност в страната.

Според щаба украинската армия е унищожила вражеска техника и е ликвидирала около 50 врагове.

Както „УНИАН“ съобщи по-рано, руският президент Владимир Путин започна инвазия в Украйна, в редица градове се чуха експлозии.

По-късно президентът на Украйна Владимир Зеленски се обърна към украинците и обяви въвеждането на военно положение.

По-рано журналистът Андрий Цаплиенко съобщи, че руските войски са преминали украинската граница близо до Харков.

В същото време журналистът Юрий Бутусов сподели, че руската страна е атакувала Украйна, а военните обекти са атакувани в цялата страна, на първо място системите за управление, авиобазите на ПВО. Според него украинската армия е оказала съпротива.

Преди това руският президент Владимир Путин подписа укази за независимостта на така наречените „ЛНР“ и „ДНР“. Русия също реши да въведе своите „миротворци“ в псевдорепубликите. Такива решения на руската страна станаха известни на 21 февруари.

Късно вечерта на 23 февруари се появи информация, че лидерите на „ДНР“ и „ЛНР“ Денис Пушилин и Леонид Пасичник са поискали от Русия да предостави военна помощ на „републиките“.

Превод и редакция: Пламена Сутева