Обвиниха баща и син в умишлено убийство

158
Снимка: Pixabay

Жертвата е роднина и съсед на обвиняемите. Мъжът е бил с множество травми в областта на главата, включително тежка закрита черепно-мозъчна травма на главата

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение пред Софийски градски съд срещу баща и син за умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. На С. И., на 51 години, и на Т. И., на 25 години, е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115 вр. чл. 20, ал. 2 вр. ал. 1 от НК, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Доказателствата по делото сочат, че на 24.06.2021 г. около 19:30 ч. в гр. София, кв. „Христо Ботев“, обвиняемите С. И. и Т. И. нанесли множество удари на Г. С. (братовчед на С. И. и техен съсед) и по този начин умишлено го умъртвили. С. И. използвал неустановен по делото твърд тъп метален предмет, а Т. И. нанасял ударите с дървен кол.

В резултат на побоя на Г. С. били причинени множество травми в областта на главата, включително тежка закрита черепно-мозъчна травма на главата, изразяваща се в счупване на дясна теменна кост и развили се впоследствие мозъчни кръвоизливи.

За инцидента било сигнализирано на тел. 112. На място дошъл екип на „Бърза помощ“, но пострадалият отказал да бъде закаран в болница. С времето здравословното му състояние, предизвикано от нанесения му побой, се влошило и той бил приет за лечение.

В следствие на тежката закрита черепно-мозъчна травма настъпили усложнения, довели до парализа на важни мозъчни центрове с последващо силно увреждане в общото състояние на организма на пострадалия. Усложненията довели до остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, които станали и причината за смъртта на Г. С., който починал на 07.07.2021 г.

Установената фактическа обстановка и извършеното от обвиняемите се доказват от събраните в хода на разследването показания на свидетели, протоколи за претърсване и изземване, протоколи за освидетелстване, изготвените експертизи и други доказателствени материали.

Двамата обвиняеми са с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
С. И. и Т. И. са с основно образование, безработни, неосъждани. Предстои обвинителният акт да се разгледа от съда в разпоредително заседание.

По публикацията работи: Пламена Сутева