КАТ глобиха шофьор: Не опазил документите си на горящия ферибот

661
Кадър: Youtube

Шофьорът е от Пловдив.  Документите му изгорели на ферибота, който се запали в Йонийско море, затова е бил санкциониран от КАТ за това, че не ги е опазил. Глобата е 70 лв

Потърпевшият,  който помолил да бъде запазена самоличността му, разказа за случката пред bTV

„Вчера бях в КАТ, когато поисках документи за възстановяване на шофьорската книжка. Обстоятелства, при които съм изгубил документите – на което беше написано, че са изгорели на ферибота Игуменцица – Бриндизи. След попълването на тях, служител ми каза, че трябва да бъде написан акт за изгубени документи.“

Оцелелият при пожара шофьор трябва да плати 70 лева глоба за изгубените документи. Собственикът на пловдивската транспортна фирма, който загуби 32 тира при пожара на ферибота, Илиян Филипов коментира, че не при всичките му служители е имало такива проблеми.

От МВР-Пловдив обясниха, че актът е наложен, тъй като потърпевшият не бил в списъка на Външно министерство. Днес ще направят отново проверка и ако има грешка, ще отменят акта.

А междувременно тези, които не са глобени, са потресени от бавната процедура по издаването на нови документи. На практика, оцелелите шофьори ще останат без курсове и доходи поне 2 месеца.

По публикацията работи: Пламена Сутева