Държаха българин за заложник при обир на магазин в Амстердам (ВИДЕО)

166
Кадър: vBox7

Мъж се опита да обере магазин на технологичен гигант в Амстердам във вторник. То е бил въоръжен и е взел заложници, сред които е имало българин

Въоръженото нападение продължи около 6 часа, преди похитителят да бъде заловен от полицията. Заподозреният е 27-годишен мъж от Амстердам. За да пусне заложника, похитителят е искал откуп от 200 милиона евро в криптовалута. Той е заплашвал, че ако исканията му не бъдат удовлетворени, ще се самовзриви. Заложникът е бил българин, съобщи полицията, но не разкри неговата самоличност, предаде БТА.

Нападателят е бил обезвреден, след като напуснал сградата, за да последва мъж, когото преди това държал на мушка, но в даден момент той успял да избяга, съобщи полицията.

Десетки хора бяха успели да избягат от магазина невредими преди това, съобщиха местни медии. Полицията не даде информация за точния им брой. Последният останал заложник също в момента е в безопасност.

Кадри от мястото на събитието, споделени в социалните медии, показаха как нападателят заплашва невъоръжено лице с оръжие. Свидетели съобщиха, че са чули изстрели.

Полицията е била информирана за обира около 17.40 ч. местно време (18.40 ч. българско време) във вторник. Районът около магазина е бил отцепен.

 По публикацията работи: Мариела Анастасова