Този симптом издава, че имате висок холестерол

467
Колаж: "Нова Вест"

Ако искаше да разберете дали имате висок холестерол, трябва да се вгледате в това, което ви подсказва тялото ви. Един симптом подсказва, че имате проблем

Високите нива на холестерол означават, че тялото съдържа твърде много „лоши“ вещества, което може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Обикновено това състояние не предизвиква очевидни симптоми в ранните етапи и се усеща, когато вече е твърде късно. Има обаче няколко ранни признаци на заболяването, на които трябва да се обърнете внимание.

Специалистите отбелязват, че при висок холестерол се забелязва дискомфорт в стъпалата или болка в краката.  Експерти от клиниката в Кливланд (САЩ) обясниха, че това се дължи на натрупването на плака в артериите на долните крайници. В медицината това състояние е известно като периферна артериална болест, пише Blitz.

„Заболяването може да причини дискомфорт в краката и може да повлияе на способността ви да ходите и да се движите активно. Тежката форма може да прогресира до загуба на крайниците“, предупредиха лекарите.

Тъй като артериите са блокирани, те не могат да пренасят достатъчно кръв към краката, за да се справят със стреса. В резултат на това хората започват да се оплакват от „тежест“ и парещи болки, които могат да се появят във всяка част на крайника – от прасеца до бедрото.

Най-лесният начин за диагностициране на периферна артериална болест е да проверите пулса в краката си.

По-рано учени от Китайската академия на медицинските науки откриха, че зелен чай Матча е високоефективен в борбата с холестерола. Това е японски чай на прах.

По публикацията работи: Мариела Анастасова